Tooltip content here Menu

Leren en ontwikkelen: Van Medewerker KCC naar Woonconsulent Projecten

Paula Zuidema wilde graag doorgroeien naar een andere functie binnen Wierden en Borgen. Ze greep haar kans toen die mogelijkheid zich voordeed. Ze volgde een intern opleidingstraject en groeide zo door van Medewerker KCC naar Woonconsulent Projecten.

Paula: "Ik werkte al een tijd met veel plezier als medewerker KCC bij het Woonpunt van Wierden en Borgen. Ik vond het leuk om onze huurders te helpen. Toen er een vacature Woonconsulent Projecten voorbij kwam werd mijn interesse meteen gewekt. Als woonconsulent ga je meer de deur uit en help je huurders van begin tot eind. Dat trok me aan. Ik had ook al eens met een collega meegelopen en dat bevestigde mijn gevoel dat dit wel eens iets voor mij kon zijn."

Potentie benutten

"Ik solliciteerde op de interne vacature. Een goed gesprek volgde, maar ik had geen ervaring. Dus uiteindelijk viel de keus toch op iemand anders. Máár de sollicitatiecommissie zag wel potentie in mij en ik wilde me ook heel graag doorontwikkelen. Zo ontstond het idee om te kijken hoe ik kennis en ervaring op kon doen. Dit werd een interne stage in combinatie met een opleiding van een jaar."

Interne stage en opleiding combineren

"Via Kjenning startte ik een leergang Sociale Projectbegeleiding over processen en allerlei wettelijke zaken. Tegelijkertijd liep ik 2 dagen per week mee met een collega en al snel kreeg ik zelf een project onder mijn hoede. Zo liepen opleiding en praktijk mooi gelijk op. Daarnaast werkte ik nog 2 dagen bij het Woonpunt."

Nieuwe baan

"Op een gegeven moment solliciteerde de Woonconsulent Projecten waarbij ik stage liep ook intern en stroomde hij door naar een nieuwe functie. Daardoor kwam zijn baan vrij. Natuurlijk solliciteerde ik op de vrijgekomen functie. Toen was het snel bekeken. Ik kreeg de baan!"

Veel steun

"Ik ben heel blij met de kans die ik heb gekregen en gegrepen. Het was erg fijn dat het zo openlijk ging en dat ik de ruimte kreeg. Mijn collega’s van Woonpunt steunden me, ondanks dat ik minder beschikbaar was. De collega waarbij ik stage liep nam me overal in mee. De teamleider Woonpunt en de manager Wonen hielpen me goed om de goede balans te bewaren."

Trots!

"Toen ik hier begon had ik nooit verwacht dat ik een paar jaar later dit werk zou doen. Dat heb ik toch maar mooi gefikst. Daar ben ik blij om en trots op. Ik ga met veel plezier naar mijn werk. Hier ben ik echt op mijn plek."

Paula in overleg met het projectteam
Woonconsulent projecten belt met huurder