Tooltip content here Menu

Op pad met de Verhuurmakelaars

Voorheen kwam een van onze mutatieopzichters langs als je de huur opzegde. Een verhuurmedewerker regelde vervolgens alles voor de nieuwe huurder. Sinds 1 juli 2021 combineren we dit werk in één nieuwe functie: verhuurmakelaar. We hebben zes verhuurmakelaars, waaronder Janet en Mike.

Janet werkt al 33 jaar in de woningverhuur. Mike was voorheen opzichter en heeft bouwkundig veel ervaring. Mike: “In onze nieuwe functie zijn we van A tot Z bij het proces betrokken. Daardoor verloopt de doorstroom voor nieuwe huurders sneller. Janet en ik vullen elkaar qua kennis mooi aan en leren van elkaar.”

Tijd voor koffie

08.00 uur

Tijd voor koffie en de weekstart op kantoor met de andere vier verhuurmakelaars. “Even bijpraten”, vertelt Janet. “Eén van de collega’s toont een foto van de keuken in een opgezegde huurwoning. We bespreken of die aan renovatie toe is. Zo komen er meer zaken voorbij. Daarna check ik mijn planning en loop ik naar de auto. Mijn werkgebied loopt van Pieterburen tot Baflo en mijn week is meestal goedgevuld met inspecties, voorcontroles, opleveringen en bezichtigingen.”

Voorcontrole

10.00 uur

Mike belt voor een voorcontrole aan bij meneer De Boer, die onlangs de huur heeft opgezegd. “De woning moet straks netjes achterblijven”, legt Mike uit. “Samen met de huurder maak ik een rondje door het huis. In de badkamer zie ik een douchecabine. Als de nieuwe huurder die niet overneemt, moet meneer hem verwijderen. Voor Wierden en Borgen is er ook een klus: een lekkende kraan. Ik maak een digitaal rapport op van de afspraken die ik met meneer De Boer maak.”

Kijkmiddag

13.30 uur

Samen met een woonconsulent van Wierden en Borgen is Mike aanwezig bij een kijkmiddag rond een renovatieproject. “Er zijn zes onlangs gerenoveerde en verduurzaamde woningen beschikbaar voor huurders met urgentie. Onze rol: mensen enthousiast maken.” Dat blijkt niet moeilijk. De genodigden zijn aangenaam verrast over hoe mooi de woningen zijn geworden. Iedereen schrijft zich in om in aanmerking te komen voor een woning.

Oplevering

15.30 uur

Janet is in Bedum voor een oplevering. Ze overhandigt de sleutel van een lege huurwoning aan de nieuwe huurder. Die is helemaal happy. “Voor de huurder is de oplevering meestal een leuk en spannend moment. Vaak zit de familie al in de auto te wachten tot ze met emmers sop aan de slag kunnen gaan. Van zulk enthousiasme word ik zelf ook blij. Ik zie het zo: ik open de deur voor ze en daarna openen zij diezelfde deur om mij uit te zwaaien. Geweldig.”