Tooltip content here Menu

Op pad met een medewerker Woonpunt

Ons Woonpunt is het eerste aanspreekpunt voor de huurders van Wierden en Borgen. Of het nu gaat om een reparatieverzoek, een huuropzegging of andere vragen, het Woonpunt staat klaar voor de huurders. Onze medewerker Chèvelle neemt je een dagje mee op pad: “Ik vind het leuk om iedereen zo goed mogelijk te helpen." Het Woonpunt bestaat uit ongeveer 10 medewerkers. "Ik probeer samen met mijn collega’s altijd een oplossing te vinden. We zijn er voor onze huurders.”

Mensen helpen aan de balie

08:30 uur

Chèvelle werkt vanmorgen aan de balie. “Wierden en Borgen is op veel manieren bereikbaar, bijvoorbeeld digitaal”, vertelt ze. “Er zijn ook huurders die graag persoonlijk langskomen.” Zoals de 78-jarige meneer Post: zijn inschrijving op WoningNet is door een te late betaling beëindigd, dat was niet de bedoeling. “Geen zorgen”, reageert Chèvelle. Via de computer activeert ze de inschrijving weer en regelt ze de betaling met meneer Post. Opgelucht gaat hij de deur uit. “Ik kan mensen echt helpen. Dat maakt mijn werk de moeite waard.”

Met spoed een lekkende kraan laten repareren

11:00 uur

Op haar beeldscherm ziet Chèvelle een WhatsAppbericht verschijnen: bij een mevrouw is de waterleiding in de keuken gesprongen. “Ik besluit haar gelijk even te bellen om te informeren hoe ernstig het is. Er blijkt een flinke lekkage te zijn, de vloer is helemaal nat. Ik stel haar gerust: we gaan het oplossen! Snel overleg ik met de afdeling Planning. Zij zorgen ervoor dat er met spoed een vakman naar de woning gaat. We willen niet dat onze bewoners in zo’n situatie te lang moeten wachten.”

Vragen van huurders beantwoorden

13:30 uur

Na een lunchwandeling gaat Chèvelle aan het werk achter de computer. Dagelijks komen er tientallen e-mails, WhatsApp-berichten en brieven van huurders binnen. “In de mailbox zie ik een aanvraag voor een Mijn Wierden en Borgen-account. Ik controleer of dit inderdaad een huurder van ons is en activeer het account.” Ook is er een huuropzegging binnengekomen. Chèvelle scant de brief in en belt met de huurders. “Ze hebben een woning gekocht. Ik feliciteer hen en leg uit hoe het verder gaat. We vinden het belangrijk dat vertrekkende huurders de woning netjes achterlaten voor de volgende huurder.”

De dag samen afsluiten

16:30 uur

De werkdag zit er bijna op. Chèvelle beantwoordt nog een telefoontje van een huurder met een reparatieverzoek. “Zijn douchekraan lekt. Ik noteer alle gegevens in ons systeem. Daarna kijk ik in de agenda wanneer er ruimte is om de reparatie uit te voeren.” Samen met de collega’s van het Woonpunt sluit Chèvelle de dag af. “We bespreken de bijzonderheden, zoals de grote lekkage. Dat gebeurt niet elke dag, maar gelukkig is die opgelost. Het is weer gelukt om onze huurders van dienst te zijn! Ik stap met een tevreden gevoel in de auto. Morgen weer een dag op het Woonpunt!”