Tooltip content here Menu

We leren en ontwikkelen

Wij vinden het belangrijk dat je jezelf kunt ontwikkelen. Je krijgt de kans het beste uit jezelf te halen en bij te blijven in je vak. Met je eigen loopbaanbudget kies je zelf hoe je werkt aan je professionele ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. 

Met het Goede Gesprek houden we onszelf inzetbaar

Minstens 1 keer per jaar voeren alle medewerkers het Goede Gesprek met hun leidinggevende. In dit gesprek staan we ook stil bij je persoonlijke ontwikkeling. Je bespreek welke cursussen of opleidingen interessant voor je kunnen zijn. Gezamenlijk stel je een doel en het gewenste resultaat. Zo vergroot  je je inzetbaarheid, nu en in de toekomst.

Je bouwt je eigen loopbaanbudget op

Als werknemer van een woningcorporatie heb je recht op een ‘individueel loopbaanbudget’. Dit loopt op tot wel € 900 per jaar! Je kunt het budget 5 jaar lang sparen, zodat je een potje opbouwt, bijvoorbeeld voor een wat duurdere opleiding. Hoe je dit budget gebruikt mag je zelf bepalen, zolang het bijdraagt aan jouw loopbaan. Een interessante cursus, een gesprek met een loopbaanadviseur of zelfs een individueel coachtraject: er zijn veel mogelijkheden.

Leren en ontwikkelen via Loopbaaninitiatief

Wierden en Borgen is aangesloten bij Loopbaaninitiatief. Dit is een samenwerkingsverband van 22 woningcorporaties in Noord-Nederland. Loopbaaninitiatief nodigt uit om bewust bezig te zijn en te blijven met je eigen loopbaan. Zo bieden ze onder andere diverse trainingen en workshops aan, delen ze vacatures en kan je (snuffel)stages bij een andere corporaties aanvragen.

Groepsbespreking bij bijeenkomst met medewerkers
In overleg met collega's

Opleidingspartner naar keuze

Naast Loopbaaninitiatief is er natuurlijk nog veel meer aanbod om jezelf te ontwikkelen. Bij Wierden en Borgen werken we niet met vaste opleidingspartners. Hierdoor krijg je de ruimte om een opleiding te kiezen die écht aansluit bij je ontwikkelwens.