Tooltip content here Menu

Wierden en Borgen als werkgever

'Waardevol wonen van Stad tot Wad'

dat is waar wij ons voor inzetten

Wij verhuren ruim 7.000 sociale huurwoningen in de provincie Groningen: van Stad tot Wad. Wonen vinden we waardevol. Ieder huis is een thuis. De plek waar wordt geleefd en beleefd. Je kunt prachtig wonen in Groningen: van Stad tot Wad. Een gebied in beweging. We verbeteren, verduurzamen en vernieuwen de komende jaren veel woningen. Dat gaat nog niet altijd soepel en vraagt veel geduld van bewoners. Maar samen met de regio gaan we de uitdagingen aan. Voor onze huurders.

Wat we doen

Vanuit ons kantoor in Bedum en onze werkplaats in Winsum werken we met zo'n 100 collega's elke dag aan een fijn thuis voor onze huurders. Dit doen we vanuit drie waardevolle beloftes:

  • Wij zijn er voor jou
  • We leren en ontwikkelen
  • We voelen ons verantwoordelijk en geven je ruimte

Wat je doet is waardevol

4 afdelingen met een missie

Onze beloftes klinken door in ons werk. Dat werk verzetten we binnen 4 afdelingen. Deze afdelingen hebben elk hun eigen rol en missie. Maar werken vooral samen. Want samen komen we verder!

Wonen

'Tevreden huurders'
Tevreden huurders hebben een huis waar ze zich thuis voelen. De afdeling Wonen zorgt van A tot Z voor onze huurders. Van het opleveren en betrekken van een nieuwe woning tot het afhandelen van vragen en oplossen van problemen. Wanneer het nodig is staan wij voor ze klaar. Onze huurders voelen zich gehoord en gezien. En we werken hard om dit te bereiken. Dit doen we gastvrij.

Vastgoed

'Fijn huis'
Wij vinden het belangrijk dat onze huurders een fijn huis hebben. Want zonder fijn huis is er ook geen thuis. Daarom werkt onze afdeling Vastgoed iedere dag aan de woningen van Wierden en Borgen. Of het nou om verduurzaming, nieuwbouw, onderhoud of renovatie gaat. We doen er alles aan om onze woningen toekomstbestendig te maken. 

Strategie en Beleid

'Betekenisvol beleid'
Wij vinden het belangrijk dat onze woningen en onze organisatie toekomstbestendig is. Daarom buigt de afdeling Strategie en Beleid zich over vraagstukken als: Bouwen we de juiste woningen met het oog op de toekomst? Hoe verduurzamen we onze woningen? Hebben we genoeg medewerkers voor al het werk dat er ligt? En hoe begroten we projecten? 

Financiën en Ondersteuning

'Effectieve bedrijfsvoering'
De afdeling Financiën en Ondersteuning is de smeerolie van onze organisatie. De afdeling zorgt er onder andere voor dat onze organisatie effectief en efficiënt kan werken. Zo werken ze aan solide bedrijfsvoering, goede processen en systemen die op rolletjes lopen. Dit alles zodat we onze huurders zo goed mogelijk kunnen bedienen.

We leren en ontwikkelen

Wij vinden het belangrijk dat je jezelf kunt ontwikkelen. Je krijgt de kans het beste uit jezelf te halen en bij te blijven in je vak. Met je eigen loopbaanbudget kies je zelf hoe je werkt aan je professionele ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. 

Vastgoed

“We maken van een huis een thuis. Wij streven naar goede en duurzame sociale huurwoningen. Van Stad tot Wad.”

Rutger Bloks
Coördinator Planmatig Onderhoud

Strategie en Beleid

“Op basis van data en onderzoek houden wij onze woningen toekomstbestendig. Bij Strategie en Beleid adviseren wij de organisatie over de te varen koers.”

Wessel Holman
Adviseur Duurzaamheid

Werkgeluk vinden wij belangrijk

Samen komen we verder. Daarom vinden we het belangrijk dat onze medewerkers lekker in hun vel zitten. We hebben elkaar nodig om aan onze doelen te werken. Daarom investeren wij in het geluk van onze medewerkers. Ons doel: onze medewerkers scoren hun geluk met minimaal een 8. Op dit moment waarderen onze medewerkers hun geluk gemiddeld met een 7,8. We zijn dus al dichtbij!

Samen werken aan een waardevol thuis voor onze huurders

Onze collega's vertellen je er graag meer over!

15 februari 2024

Sylvia Steunebrink is beleidsadviseur bij Wierden en Borgen. Samen met haar collega’s maakt ze plannen voor de lange termijn voor Wierden en Borgen. Het belang van onze huurders staat daarbij voorop.

17 juli 2023

De loopbaan van Wessel Holman is hét voorbeeld van hoe je door kunt groeien binnen de corporatiesector en Wierden en Borgen. Zo werd hij na een reis langs verschillende functies, Adviseur Duurzaamheid.

05 juli 2023

Paula Zuidema wilde graag doorgroeien naar een andere functie binnen Wierden en Borgen. Ze greep haar kans toen die mogelijkheid zich voordeed. Ze volgde een intern opleidingstraject en groeide zo door van Medewerker KCC naar Woonconsulent Projecten

13 juni 2023

Woonpunt is het eerste aanspreekpunt voor de huurders van Wierden en Borgen. Of het nu gaat om een reparatieverzoek, een huuropzegging of andere vragen. Onze medewerker Chèvelle neemt je een dagje mee op pad: “Ik vind het leuk om iedereen zo goed mogelijk te helpen".

21 februari 2023

Rutger Bloks is onze coördinator Planmatig Onderhoud. Hij neemt je een dagje mee. Rutger:"Het vraagt veel voorbereiding voordat onderhoudswerk kan beginnen. We kijken wat er nu en in de toekomst nodig is om alle huurwoningen van goede kwaliteit te houden."

25 augustus 2022

Projectconsulenten zijn het aanspreekpunt voor huurders tijdens renovatie- en sloop-/nieuwbouwprojecten. Jelmer neemt je een dagje mee op pad. “Ik zorg ervoor dat de bewoners weten wat er gaat gebeuren met hun woning."

25 januari 2022

Als werkvoorbereider en assistent-projectleider zijn Paul en Finny nauw betrokken bij verschillende projecten van Wierden en Borgen. Ze vertellen je over hun ervaring een sloop-nieuwbouwproject in Middelstum.

18 januari 2022

Wierden en Borgen heeft zes verhuurmakelaars, waaronder Janet en Mike. Janet werkt al 33 jaar in de woningverhuur. Mike was voorheen opzichter en heeft bouwkundig veel ervaring. Mike: “In onze nieuwe functie zijn we van A tot Z bij het proces betrokken.”

Waardevol werk. Waardevol wonen.

Een vraag over werken bij Wierden en Borgen?

Neem gerust contact op met onze HR-adviseurs Esther Smit en Marit Bouwman. Dat kan op maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur.