Tooltip content here Menu

Leren en ontwikkelen: Een reis langs verschillende functies

De loopbaan van Wessel Holman is hét voorbeeld van hoe je door kunt groeien binnen de corporatiesector en Wierden en Borgen. Zo werd hij na een reis langs verschillende functies, Adviseur Duurzaamheid. De wil en mogelijkheid om zich te ontwikkelen en het programma Rendement van Geluk hebben hier een belangrijke bijdrage aan geleverd.

Wessel: “Na mijn studie sociale planologie had ik al bedacht dat ik graag bij een woningcorporatie wilde werken. Mijn vader werkt als vakman bij een woningcorporatie, zo kende ik de sector. Ook het maatschappelijke aspect trok me. Helaas kwam ik vanwege de crisis destijds moeilijk aan een baan. Geen ervaring, dat was steeds weer het probleem.”

Ervaring opdoen in de corporatiesector

“Uiteindelijk kon ik via een detacheerbureau bij woningcorporatie Elkien aan de slag. Bij het klantcontactcentrum (kcc), aan de telefoon. Na Elkien volgden soortgelijke detacheringsfuncties bij Wierden en Borgen en daarna Woongroep Marenland. Een goede manier om de sector te leren kennen. Terwijl ik bij Woongroep Marenland werkte, hield ik contact met Wierden en Borgen. De sfeer en het werkgebied van Wierden en Borgen sprak me erg aan! Dus toen er een functie van Woonconsulent Gebied vrijkwam, solliciteerde ik en kwam ik in dienst.”

Open over ambities

“Mijn werk als Woonconsulent Gebied was leuk en ik leerde de huurders, de woningen en de wijken goed kennen. Toch hield ik de ambitie om wat met beleid te doen en vandaaruit een maatschappelijke bijdrage te leveren. Binnen de organisatie wisten ze dat ik wat anders wilde. Daar kan je hier open over zijn. Dat is prettig.”

Vertrouwen en ruimte voor ontwikkeling

“Toen de vacature Adviseur Duurzaamheid vrijkwam, solliciteerde ik. Een strategische functie die bij mijn interesses past. Ik had geen beleidservaring, maar ik kreeg de baan toch. Ze hadden er vertrouwen in dat ik dit kon. Tegelijkertijd kon ik ook een cursus Professioneel adviseren doen. Die ruimte voor ontwikkeling is fijn. Ook van mijn collega’s, die al langer in het vak zitten, leerde ik veel. Ik merk ook dat mijn eerdere praktijkervaring heel zinvol is voor mijn huidige baan. Het is goed om met je voeten ‘in de klei’ te hebben gestaan.”

Rendement van Geluk helpt bij ontwikkeling

“Mijn deelname aan het programma Rendement van Geluk helpt me bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Toen ik er 4 jaar geleden mee startte, was ik gericht op mijn persoonlijke ambities, omdat ik een andere baan wilde. Dat is gelukt. Nu wil ik beter worden in mijn functie en de goede werk-privé balans houden. Het programma heeft mij geholpen werk en privé beter te prioriteren. Om je werk goed te kunnen doen, moeten werk en privé in balans zijn. Dat is de les die ik heb geleerd. Het voelt goed dat je werkgever daarin investeert.”

Koers bespreken tijdens medewerkersbijeenkomst
Uitdelen bespaarproducten